Tarot & Journaling Grip op je leven met de Reis van de Held(in)

Tarot & Schrijven: een magische combinatie 

Vanaf mijn 17e werk ik met Tarotkaarten. Geleerd van een lieve wijze vrouw (ze leeft helaas niet meer). Eerst deed ik alleen leggingen voor mezelf, later ook voor anderen. Sinds een aantal jaar combineer ik Tarot met schrijven.

Mijn verbinding met de Tarot wordt gekenmerkt door voortschrijdend inzicht. Inmiddels heb ik een totaal nieuwe toepassing ontwikkeld. Ook weer eerst voor mezelf, waarna het als vanzelf de weg naar anderen vond. 

Hoe het werkt

Tarotkaarten vormen een levensverhaal: de reis van de Held(in). Kaart 0 in de Tarot, is De Dwaas (ook wel De Zot genoemd). Onbevangen begint hij/zij aan een levensreis om geconfronteerd te worden met allerlei uitdagingen en obstakels. Stap voor stap overwint De Dwaas die om zo steeds een stapje verder te komen op het levenspad. Van kaart naar kaart, totdat de laatste kaart, De Wereld is bereikt. En dan begint het hele gedoe weer van voor af aan 🙂 

Alle verhalen dragen universele thema’s en patronen in zich die we allemaal tegenkomen in ons leven.

Eigenlijk is de Tarot een boek en in die vorm hebben de kaarten van de grote arcana een volgorde op zich. Vaak wordt de Tarot gebruikt als instrument om de toekomst te ‘voorspellen’. Dat doe ik niet (meer) althans, niet zo zwart-wit. De toekomst laat zich namelijk niet voorspellen. Wel kun je – door te kijken naar patronen, ervaringen en gedrag – inschattingen maken van hoe een en ander zou kunnen verlopen. Dat ligt echter niet vast. Op het moment dat je iets verandert in die patronen, verander je ook je toekomst. Op die manier kun je dus je verhaal bijschaven. Het verhaal dat je over jezelf gelooft en het verhaal dat je aan jezelf vertelt. 

BINNENKORT MEER INFORMATIE OVER MIJN AANBOD