Vrouwelijke rolmodellen Het 5-stappen-avontuur

Op 16 oktober 2014 verscheen mijn eerste boek Vrouwelijke Rolmodellen: Het-5-Stappen-Avontuur. Het is zowel een werkboek als een inspirerend leesboek met 15 interviews met bijzondere vrouwen.

Maar: waarom voelde ik de onbedwingbare drang om een boek te schrijven over rolmodellen? Dat kwam omdat ik zelf een nogal bijzondere ervaring had dankzij mijn eigen rolmodel, de Amerikaanse actrice en schrijfster, Kate Mulgrew. Wil je weten hoe dat ging? Lees het in het voorwoord van mijn boek. 

Wil jij weten hoe je jouw leven kunt leven zoals je diep van binnen wenst? En wil je je daarbij laten inspireren door rolmodellen? Lees dit boek en pas de methodiek toe. Raak door de verhalen van vijftien vrouwen in de stemming die nodig is om de verandering te creëren waar je (onbewust) naar verlangt. Je kunt veel meer dan je denkt, je moet alleen even weten…hoe het moet.

Je kunt het boek bestellen bij BOL.com > Vrouwelijke Rolmodellen

Lezers aan het woord over het boek: ‘Vrouwelijke rolmodellen’:

Rianne over het boek: ‘Vrouwelijke rolmodellen’

“Alweer een tijd geleden realiseerde ik mij, dat mijn leven op de automatische piloot ging. Eigenlijk liep alles goed, maar er ontbrak duidelijk ‘iets’. Ergens onderweg was ik de passie kwijt geraakt. Een niet zo fijne realisatie, maar wel heel duidelijk. Jammer genoeg was deze wetenschap nog niet voldoende om ook daadwerkelijk iets te veranderen. Lange tijd heb ik rondgelopen met een onbehaaglijk gevoel. Ik wilde wel iets veranderen, sterker nog er moest wel iets veranderen. Ik wist alleen niet hoe. Toen het boek van Manon uitkwam was ik wat voorzichtig. Was dit wel iets voor mij? Ik had toch al zo lang nagedacht over verandering… ging dit boek mij nu werkelijk een nieuw inzicht bieden? Het antwoord was heel simpel vanaf pagina 1: ja! Sterker nog, door het boek vrouwelijke rolmodellen ben ik ook daadwerkelijk in staat geweest om veranderingen in gang te zetten. Door goed te kijken naar je bewondering voor de ander, kom je ook dichter bij de persoon die je zelf wilt zijn. En als je nog beter kijkt, dan ligt er ook een kans om te zien “hoe” je dit kunt doen. Die kans ben ik op dit moment aan het grijpen en dat voelt heel fijn. Verwacht geen wonderen, maar een realistisch aanpak waarin je zelf iets kunt gaan ondernemen. Met de nadruk op ‘zelf’ want je moet aan de slag! Dit boek heeft mij een prachtig handvat geboden. Dankjewel Manon dat je inzichten hebt willen delen. Ik ben je er dankbaar om!”

Ineke Vosman over het boek ‘Vrouwelijke rolmodellen’:

“In het boek van Manon Brinkman ga je op zoek naar de vrouwelijke rolmodellen die jou hebben getriggerd en/of geïnspireerd, niet om hen te imiteren, maar om te onderzoeken welke eigenschappen en kwaliteiten zij bij jou oproepen op zoek naar je Unieke Kracht. Gedurende deze zoektocht kun je onvermoede talenten en eigenschappen in jezelf ontdekken die je wel in de ander gezien hebt, maar bij je zelf nog niet hebt herkend. Op heldere wijze en in 5 stappen neemt Manon je aan de hand in deze belangrijke zoektocht naar jezelf.Ik schrijf dit op het moment dat één van mijn grootste rolmodellen momenteel heel ziek is en veel moet loslaten. Als je vraagt waarom zij een rolmodel is, is het wel omdat ik weinig mensen ken die zo blijmoedig hun levenslot dragen, hun liefde altijd en overal uitdragen en op hun 82e nog zo vol energie elke dag strijden voor een liefdevolle wereld waarin ieder mens zijn plek heeft en zich erkend voelt.Met haar onverwoestbare vertrouwen en grote dankbaarheid voor alles en iedereen die op haar pad komt, weet zij velen te raken en te inspireren. Een rolmodel om te koesteren!”
www.inekevosman.nl

Samantha Zuidam over het boek: ‘Vrouwelijke rolmodellen’:

“Denk je dat je het aardig doet, krijg je toch weer inspiratie door dit boek van Manon Brinkman. Manon beschrijft hoe je in 5 stappen dichter bij jezelf kunt komen, door te leren van iemand die je bewondert: het 5-Stappen-Avontuur. Mooie theorie over rolmodellen en hoe veel kracht jezelf zijn kan geven. Aangevuld door interviews met 15 bijzondere vrouwen. Toegankelijk geschreven en zeer welkom in een soms wat onpersoonlijke maatschappij!”
www.samanthazuidam.com