Hoofd/Hart-match op werkgebied

Naast mijn uit de hand gelopen hobby, het schrijven, ben ik arbeidsdeskundige, maar… ik geef ook loopbaancoaching. Je kunt bij mij terecht voor kansrijk buiten-de-kaders loopbaanadvies voor de juiste match tussen hoofd en hart op werkgebied.

Liefde voor je loopbaan

Benader je loopbaan met liefde. Dat heeft ‘ie nodig. Jij trouwens ook, want met je werk breng je vaak meer tijd per week door dan met je partner, kind, of huisdier.

Toch hebben veel mensen eerder een haat-liefde verhouding of vechtrelatie met werk. Zonde van je energie. Van leuk werk word je een stuk gelukkiger en als je lekker in je vel zit, wordt alles leuker: je leven, je relaties met andere wezens en met jezelf. 

Hoe vind je werk waarvan je hart sneller gaat kloppen? 

Net zoals dat gaat met liefde voor een ander wezen: er moet in de eerste plaats een klik zijn. Je moet dus een klik hebben met je werk. Daarnaast moet het een gevoel van commitment oproepen. Dat maakt dat je ervoor in beweging kunt komen. Dat is nodig om succesvol te kunnen werken en dat is weer nodig om het naar je zin te hebben.

Liefdevolle verbinding met je werk ontstaat pas als zo’n negentig procent van de match tussen jou en je werk klopt. Waarom geen honderd? Omdat ik graag realistisch blijf. In elk werk is wel iets wat je minder geweldig vindt, net als in elke andere relatie. En geloof me: negentig is heel veel.  

De overige factoren die liefde voor je loopbaan beïnvloeden, verschillen per persoon. Net zoals in de liefde geldt een grote diversiteit in wat een hart sneller doet kloppen als het om werk gaat. Zie daar maar eens achter te komen. Net als in de liefde zijn mismatches in je werk op z’n zachtst gezegd behoorlijk irritant. Goed nieuws: in je werk kun je ze voorkomen. Dat is alvast iets, toch?  

Ik help je ontdekken wat jouw hart sneller doet kloppen in relatie tot werk

In de loopbaantrajecten die ik aanbied ga ik met je op zoek naar De Vonk die alles op werkgebied voor jou in beweging brengt. Daardoor weet jij na afloop van het traject precies wat je te doen staat. Daarbij heb ik oog voor zowel de zachte als de harde kant van werk. We gaan het dus hebben over: 

Zachte kant
  • Waar word je enthousiast van? 
  • Wat vind je belangrijk qua werksfeer/collega’s/leidinggevende? 
  • Wat is de juiste balans tussen uitdaging en stress? 
  • Welke overtuigingen heb je en wat doen die met hoe je werk ervaart?
  • Wat betekent werk voor jou? 
  • …en nog veel meer…
Harde kant
  • Hoe wordt wat je wilt op werkgebied ook financieel mogelijk? 
  • Wat kun je doen om opleiding/werkervaring te laten aansluiten op je wensen? 
  • Zijn er beperkingen die een rol spelen in jouw zoektocht naar werk en hoe daar constructief mee om te gaan. 
  • Welke arbeidsrechtelijke aspecten spelen een rol in jouw zoektocht en hoe daarmee om te gaan. 

Tussen de sessies zit 2-4 weken ruimte (afhankelijk van wat past bij jouw situatie). Die tijd is nodig om de inzichten die je krijgt te laten bezinken en om ermee aan de slag te gaan. Er gebeurt namelijk niet alleen iets in je hoofd, maar ook in je hart tijdens dit traject. Je hart dat verbonden is met je onderbewuste en je gevoelswereld. Dit traject brengt verandering teweeg. Op een leuke en veilige manier die je aandurft en aankunt.  

Praktische info

De sessies vinden plaats in Amsterdam.

Op mijn werk als loopbaancoach zijn de Algemene Voorwaarden en het Privacyreglement versie mei 2018 van toepassing.